Къде да купя

АСБИС е дистрибутор на широка гама от IT продукти на своите клиенти от България. Посетете страницата с партньорите, за да намерите най-близкия IT магазин до Вас

Новини

Април 05, 2024
Ubiquiti обяви актуализация на своето приложение UniFi Protect и представи ...
Март 18, 2024
Серията мрежови адаптери Intel® Ethernet 800 поддържа скорости до 100Gbps и ...
Март 12, 2024
Лидери в областта на AI и водещи компании от здравеопазването, транспорта, ...
Март 11, 2024
На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено ...
Март 06, 2024
Solidigm D5-P5336: Огромен капацитет, минимална цена
Март 05, 2024
WD Ultrastar DC HC580 24TB – ефективно съхранение на повече данни
Февруари 28, 2024
На специализиран семинар проведен с нашите партньори от TP-Link бяха ...
Февруари 27, 2024
Dell Technologies представя ново издание на партньорската програма RISE. Новият ...
Февруари 27, 2024
Регистрирайте сделка на стойност $15 000 през портала на Dell Technologies като ...
Февруари 23, 2024
Edgecore Networks, лидер в отворените мрежови решения, представи ...
Представянето е от значение: Lenovo проектира най-бързите ултра-портабъл ноутбук и Смарт Бизнес Таблет.

Март 10, 2010

Представянето е от значение: Lenovo проектира най-бързите ултра-портабъл ноутбук и Смарт Бизнес Таблет.

Шест нови модела от серията ThinkPad - изгодни, но с възможности!

Представянето е от значение: Lenovo проектира най-бързите ултра-портабъл ноутбук1 и Смарт Бизнес Таблет.

Шест нови модела от серията ThinkPad -  изгодни, но с възможности!

Новините:

  • Най-бързият ултрапортабъл ноутбук1 - ThinkPad X201;
  • Най-мощните ThinkPad модели, плюс  W701 и W701ds мобилни работни станции;
  • ThinkPad X201 таблет – добро решение за вашият бизнес;
  • Първият сървър с дистанционен мениджмънт, използващ Intel® AMT,2 на цена под $500 от Lenovo

RESEARCH TRIANGLE PARK, Северна Каролина –  23 Февруари 2010: Lenovo поставя рекорди. Тънък и лек,новият ThinkPad X201, е най-бързият ултра-портабъл ноутбук на пазара. Lenovo представи пет нови продукта от серията Think, за да предложи на клиентите по-голям ценови избор и по-добра продуктивност. Включени са моделите: ThinkPad X201s - най-тънкия и лек ThinkPad, таблетът X201 - таблет за бизнес потребителите, мощните мобилни работни станции W701 и W701ds, и ThinkServer TS200v tower - първият сървър на Lenovo с несравними способности за мениджмънт, сигурен и надежден на цената на десктоп.

Далип Батиа, изпълнителен директор, ThinkPad Product Marketing, Lenovo каза: „Ние продължаваме да подсилваме възможностите за развитие и да даваме на нашите клиенти по-бързи, по-мощни и умни лаптопи ThinkPad. Тези компютри съвместяват най-модерните технологии при компютрите и други бонус характеристики от Lenovo, за да ги направят по-лесни и продуктивни.”

Характеристиките са  от значение.

С повече от 3Ghz и по-малко от 1,3 килограма, ThinkPad X201 съчетава високи характеристики в изключително тънък и лек дизайн. Различен от конкуренцията, която се стреми към резултати по показатели като размер, тегло, представяне или охлаждане, Lenovo оптимизира X201 за безкомпромисно характеристики сред мобилните компютри. X201 изпреварва конкурентните лаптопи с над 25 процента като използва процесори от i-сериите на Intel.  X201 разполага и с батерия с  живот до 11 часа.3  Новият ThinkPad X201s, както и всички модели от X серията са бойци от супер лека категория и въпреки че  тежат не повече от 1,3 кг., достигат до 12 часа живот на батерията5.

Мобилните работни станции – мощ и продуктивност.

За ентусиасти нуждаещи се от екстремно представяне и продуктивност, новите W серии мобилни работни станции са най-мощните ThinkPad на Lenovo. Те събират серията процесори Intel® Core™ i7 (с Intel® Turbo Boost и Intel® Hyperthreading technologies) със сериите NVIDIA Quadro FX 2800 и 3800 графични процесори. Тези технологии спомагат за бързата оперативност на работни станции, в 17 инчов мобилен дизайн. W701 и W701ds са единствените 17 инчови работни станции, които предлагат опция за built-in color калибратор, за да покаже истинските цветове на професионалистите създаващи дизайн и дигитални творби. Те са и единствените модели, които съчетават опция за built-in WACOM digitizer и химикалка, за да отработите и най-малките детайли. W701 и W701ds са сертифицирани да работят с най-популярните приложения за самостоятелен софтуер, Dassault Systemes CATIA®, SolidWorks, PTC Pro/E и др.

“Мобилната Lenovo ThinkPad работна станция ни помогна да повишим продуктивността си с двадесет процента,” каза Алан Дьорден, водещ инженер в McLaren Racing. “Ние разчитаме на тези мобилни работни станции, за да разглеждаме флуидната динамика и графики на автомобила и по този начин да подобрим представянето си на пистата.”

Таблет за Бизнес.

Lenovo оптимизира таблета ThinkPad X201, за бизнес активностите и операции всеки ден. Различен от другите X201 таблетът е със следните характеристики:

По-богат интерфейс:

  • 12.1 инчов капацитивен мулти - тъч екран с базиран тъч хардуер интерфейс и Lenovo SimpleTap навигационно приложение
  • Таблет с двойно функционираща клавиатура

     

Продуктивност и Функционалност

  • Microsoft® Windows™ 7 business операционна система оптимизирана за тъч хардуер
  • Multitasking способност с Flash и Java поддръжка
  • Последна технология Intel® Core™ процесори
  • До 185 градуса ъгъл на виждане на екрана
  • Опция за по-ярък екран за използване във външна среда
  • Инструменти за сигурност - четец на пръстови отпечатъци, технология против кражба на информация, кодиращ хард диск

Мултимедия и Разширения

  • Микрофони със заглушители на страничен шум, стерео говорители, 2.0 МР Камера, 54mm Express Card slot за smart card reader, TV Tuner, firewire и други
  • WiMAX, 3G, WiFi, Bluetooth и  Gigabit Ethernet свързване
  • Опция за свързване с DVD устройства чрез ultrabase или USB порт, за да гледате мултимедия
  • Допълнително разширение с до 8GB памет, няколко USB порта, 54mm Express Card Slot

Мощни сървърни решения, ниски цени за малкия и среден бизнес

ThinkServer TS200v е с отлични характеристики и представяне на невероятно ниска цена. Разработен като entry single processor server, с  модели на цени от $500 той е изключително подходящ за малкия и среден бизнес, малки офиси и корпоративни клонове.ThinkServer TS200v е надежден, лесен за инсталация и употреба, енергийно ефикасен. Това е първият сървър с Intel ® Active Management Technology, който прави дистанционното контролиране лесно за онези потребители, които нямат назначен IT персонал. Корпоративния клас разполага и с надеждни функции като коректор за грешки в паметта и built-in RAID защита.

“Като доставчик на услуги, възможността непрекъснато да наблюдаваме и поддържаме сървърния хардуер е ключът към нашия успех – каза Грег Донован, президент и изпълнителен директор.  Новият Lenovo ThinkServer TS200v ти дава възможност да спестиш от цената, да подобриш времето за реакция и да въведеш нови услуги.”

Дилан Ларсон, директор, Technology Initiatives към Intel каза “Lenovo и Intel доставят интелигентно решение с ново ниво на контрол на сървъра в малкия бизнес. Intel® Active Management Technology и Lenovo ThinkServer TS200v, ще позволят постоянен контрол за сървърите в малкия и среден бизнес чрез съществуващата конзола AMT.”

Невероятни Характеристики на невероятна цена.
Персоналните компютри  Lenovo са създадени с невероятни допълнителни характеристики, които вземат превес пред конкуренцията. Тези характеристики са практични и приложими решения, които правят използването на компютър всеки ден лесно и удобно. Например, използването на четеца на пръстови отпечатъци в сериите лаптопи ThinkPad X, сега е изключително лесно. Потребителите могат да включат техния лаптоп само чрез приплъзване на техния пръст през четеца, без да натискат копчето за включване.

От Lenovo са помислили и относно подмяната на батерията на Х сериите. Те предлагат 3 години гаранция за повече време за работа. Здравият дизайн и мощни характеристики вървят ръка за ръка. Изключително здравият корпус, карбонови нишки и Active Protection System позволяват на тези лаптопи да преминат успешно през 8 различни теста използвани във военната индустрия, от които: горене, температурни амплитуди, шок, високо налягане, прах и др.

Важно е да се спомене, че в ценообразуването на моделите е включена и системата за енергийно спестяване и ефективност.  Новите продукти покриват Energy Star 5.0 и Energy Star Server 1.0 сертификати. Повечето модели са златни медалисти на EPEAT(Electronic Product Environmental Assessment Tool), за техния принос в опазването на околната среда, включващо високия процент на използване на рециклирана пластмаса при създаването им.

Цени и Достъпност6

The ThinkPad X201, X201s, X201 tablet, W701, W701ds и ThinkServer TS200v ще са в търговската мрежа в началото на Март от нашите партньори и www.lenovo.com.

За последните новини от Lenovo, абонирайте се на Lenovo RSS feeds или следете от близо Lenovo през Twitter и Facebook.

За Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) са отдадени на създаването на изключителни компютри. Бизнес моделите Lenovo са изградени на базата на нововъведения, фокусирани към нови пазари, стремящи се към операционна ефективност и удовлетворение на клиентите. Създадени от Lenovo Group експерти със забележителни постижения и успехи в IBM Computing Division. Компанията развива, произвежда и пласира на пазара, висококачествени, сигурни, лесни за употреба, технологични продукти и услуги в световен мащаб. Lenovo разполага с главен център за проучване в Ямато, Япония: Бейжин, Шанхай и Шенжен, Китай и Ралей, Северна Каролина. За повече информация посетете: www.lenovo.com.

1. Моделите X201 разполагат с  Intel® Core™ i7-620M на 2.66GHz с Turbo Boost достигащ по висока CPU честотност в сравнение с  12-инчовият  надежден ултра-портабъл с до 2.13 GHz.  

2. Наличен с процесор Intel® Core™ i5

3. С 9-клетъчна батерия.

4. С 4-клетъчна батерия.

5. С 9-клетъчна батерия.

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.